Ένθερμο tête-à-tête Τσίπρα -Μακρόν στο Μέγαρο Ηλυσίων

Ένθερμο tête-à-tête Τσίπρα -Μακρόν στο Μέγαρο Ηλυσίων

Το brunch των δυο ηγετών και οι φωτογραφίες στο κεφαλόσκαλο

Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε το πρόγευμα που πρόσφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο κ.Τσίπρας, στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στην οποία θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Πρωινό με πολιτικό μενού

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζητήθηκαν κατά την πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.