Αναβολή της συζήτησης για Καμμένο και Σαουδική Αραβία ζήτησε ο Τσίπρας

Αναβολή της συζήτησης για Καμμένο και Σαουδική Αραβία ζήτησε ο Τσίπρας

Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή ζήτησε ο πρωθυπουργός

Την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο και τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι και έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή ώστε να είναι και ο ίδιος παρών.

«(...) Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου» αναφέρει ο πρωθυπουργός στη δισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι ουδέποτε πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης, ενώ καλεί, στην κατακλείδα της επιστολής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίον και κατονομάζει ως «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας», να δείξει «το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν δέχεται η ΝΔ την αναβολή της επερώτησης για την συμφωνία

Η ΝΔ δεν δέχεται την αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητά από τον Νίκο Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του. Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.