Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος μου η παρουσίαση του Πλεύρη

Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος μου η παρουσίαση του Πλεύρη

Εξηγεί γιατί αποφάσισε να σταματήσει τις τηλεπωλήσεις

Σε μια συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχτηκε ως σφάλμα την παρουσίαση του βιβλίου του Πλεύρη και χαρακτήρισε το Μνημόνιο «μουρουνέλαιο, το πίνεις και φεύγεις».

Στην ερώτηση τι θα άλλαζε στον εαυτό του απαντά: «Τη φωνή μου, θα την έκανα πιο μπάσα».

Χαρακτηρίζει προκλητικό το πρόσωπό του. «Δεν ανέχομαι για τον εαυτό μου να στρογγυλεύει τις θέσεις μου. Θέλω να τα λέω καθαρά και όποιος θέλει να με ψηφίζει».

Ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί πώς τον διαμόρφωσε η απώλεια των γονιών του σε νεαρή ηλικία. «Ο πατέρας μου έφυγε όταν πήγαινα Γ’ Λυκείου και η μητέρα μου δύο χρόνια μετά στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου» λέει. «Ήταν μεγάλο σοκ» είπε για τον πατέρα του, ενώ για τη μητέρα του που πάλευε με τη λευχαιμία για 11 χρόνια λέει ότι συχνά έλεγε «να φύγει, να πάει να ξεκουραστεί».

Εξηγεί ότι αποφάσισε να σταματήσει τις τηλεπωλήσεις γιατί μετά την κριτική για το τηλεγιλέκο δεν ήθελε να πλήττεται η παράταξη για τις δικές του επιχειρηματικές επιλογές.

Δηλώνει ότι απεχθάνεται τους τυράννους -Χίτλερ, Στάλιν, Μάο- και ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην πάθουν κάτι τα παιδιά του.

Στον πρωθυπουργό λέει ότι θα χάριζε «ένα καλό μαθηματικό βιβλίο για να μάθει τις 360 μοίρες και τις 180», στον Πάνο Καμμένο «κανένα, δεν μπορεί να διαβάσει κανένα βιβλίο» και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις «Πύλες της Φωτιάς του Στίβεν Πρέσφιλιντ που έχουν ενέργεια».