Τα 5 μέτρα που προτείνει η ΝΔ για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Τα 5 μέτρα που προτείνει η ΝΔ για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μια πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής στη δυτική Αττική και των βασικών αιτιών που συνετέλεσαν σε αυτήν έγινε χθες στη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα μέλη της επιτροπής, που λόγω της ειδικότητας τους γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, επιφυλάχθηκαν να παραδώσουν στη Νέα Δημοκρατία μια πρώτη τεκμηριωμένη έκθεσή τους για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα πρώτα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων, με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει άμεσα.

Τα πέντε αυτά μέτρα είναι τα εξής:

  • Πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ
  • Πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία
  • Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία
  • Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές
  • 24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, μετέχουν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Στασινός, το μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Διονύσης Γκούτης, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π., ειδικός στον σχεδιασμό υδραυλικών έργων κ. Αναστάσιος Στάμου, ο μελετητής Αντιπλημμυρικών Έργων κ. Γιώργος Κάζος και ο Επίκουρος Καθηγητής του Ε.Μ.Π., Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Κων. Αραβώσης, όπως επίσης και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.