Πάνω από 200.000 ψηφοφόροι στις εκλογές για την Κεντροαριστερά

Πάνω από 200.000 ψηφοφόροι στις εκλογές για την Κεντροαριστερά

Σιωπηρή παράταση της ψηφοφορίας για να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν

Ενωτικά μηνύματα έστειλαν στις σημερινές τους δηλώσεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής Αλιβιζάτου, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία έχουν ξεπεράσει τους 200.000, με την προσέλευση των πολιτών να κρίνεται πολύ ικανοποιητική. Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ οι ψηφοφόροι είχαν ξεπεράσει τους 206.000, ενώ έχει δοθεί σιωπηρή παράταση της ψηφοφορίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έχουν προσέλθει σε εκλογικά τμήματα και δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται το νωρίτερο στις 10.30 το βράδυ.

Γεννηματά: Μήνυμα αντίστασης και ελπίδας

«Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από την Καλλιθέα αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Με την ευκαιρία η κ. Γεννηματά απεύθυνε έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης: «Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή».

Θεοδωράκης: Θα το κερδίσουμε το στοίχημα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε. Στο εκλογικό κέντρο τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών».

Καμίνης: Σήμερα φτιάχνουμε μια μεγάλη παράταξη

Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Γιώργος Καμίνης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων: «Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Ανδρουλάκης: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο μόλις ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντα την αισιοδοξία του.

«Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Ραγκούσης: Αύριο είναι ημέρα δουλειάς

Στο Χολαργό ψήφισε το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης και αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας. Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά».

Μανιάτης: Ξαναδίνουμε χαμόγελο στους Έλληνες

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γιάννης Μανιάτης ψηφίζοντας στο Αργος.

Παπανδρέου: Είναι ώρα για μία διαφορετική πορεία

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο πριν το μεσημέρι στη Ν. Ερυθραία και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές» .

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει «να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία τον ίδιο τον πολίτη».

Βενιζέλος: Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στις 2 το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους και αμέσως μετά δήλωσε: «Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας».