«Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές της παράταξης»

«Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές της παράταξης»

Το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά λίγο πριν την κάλπη

«Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να πάρουν την υπόθεση του νέου πολιτικού φορέα στα χέρια τους. Να γίνουν συνιδρυτές της παράταξης και πρωταγωνιστές σε νίκες», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο.

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών απέναντί του, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη υπογραμμίζει:

«Οι πολιτικές αυταπάτες του κ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Ο δήθεν αριστερός και αντιδεξιός ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το αγαπημένο παιδί των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, αυτών που κατηγορούσε πως "πίνουν το αίμα" του λαού. Υποτάχτηκε άνευ όρων. Εφαρμόζει ουσιαστικά αντιλαϊκό πρόγραμμα. Φτωχοποιεί όλους, εξοντώνει τη μεσαία τάξη που είναι στήριγμα της οικονομίας. Η κατάσταση στη χώρα είναι σήμερα χειρότερη από ποτέ. Δεν πρόκειται όμως να κοροϊδέψει κανέναν. Οι δημοκρατικοί πολίτες που παρασύρθηκαν βλέπουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται με τον χειρότερο τρόπο. Αρχίζουν να επιστρέφουν στο φυσικό τους πολιτικό χώρο, στην Κεντροαριστερά».