Τσίπρας: Δίνουμε δύσκολο αγώνα για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια

Τσίπρας: Δίνουμε δύσκολο αγώνα για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια

«Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία»

Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά» είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα» προσέθεσε.

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διανύσαμε μια δύσκολη πορεία, απομένουν τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης πορείας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι κρατάμε τις υποσχέσεις μας, ότι θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της συγκυρίας με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Και αυτό αφορά τον καθένα από εμάς, από όποια θέση κι αν υπηρετεί αυτή την υπόθεση.

Σήμερα περισσότερο από χθες, περισσότερο από ποτέ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δηλώνω εδώ, ενώπιόν σας, αθεράπευτα αισιόδοξος. Θα τα καταφέρουμε», είπε.