Εκατοντάδες ελληνικά ονόματα στις λίστες των Paradise Papers

Εκατοντάδες ελληνικά ονόματα στις λίστες των Paradise Papers

«Να ελεγχθούν τα πάντα σε σχέση με τα Paradise Papers» ζητά η Νέα Δημοκρατία

Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος υπάρχουν στις νέες λίστες της φοροδιαφυγής που ακούν στο όνομα «Paradise Papers». Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», μεταξύ των ελληνικών ονομάτων που αναφέρονται στα «Paradise Papers», βρέθηκαν πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς αλλά και άνθρωποι από τον χώρο των επιχειρήσεων, της οικονομίας και των τραπεζών. Μεταξύ άλλων, στα Paradise Papers εντοπίστηκαν υπεράκτιες εταιρείες που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες και στέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore fund.

Κάποια από τα ονόματα που ανήκουν στις λίστες είναι Έλληνες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις τους.

Στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Η πλειονότητα τους, που είναι διευθύνσεις επικοινωνίας ατόμων που συνδέονται με offshore εταιρείας, εντοπίζονται γεωγραφικά στην Αθήνα και στον Πειραιά. Άλλες περιοχές της Αττικής που εμφανίζονται στα αρχεία είναι η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγ. Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη, η Βούλα, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, ο Αλιμος, τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, η Νέα Ερυθραία και ο Βύρωνας.

Αναζητώντας τη λέξη «Ελλάδα» ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τα εταιρικά μητρώα των 19 δικαιοδοσιών μυστικότητας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 6.000 που περιείχαν τον συγκεκριμένο όρο. Ο όρος «Ελλάδα» επίσης αναφέρεται σε περισσότερα από 19.000 έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από την Appleby και 678 από την Asiaciti Trust.

ΝΔ: Να ελεγχθούν τα πάντα σε σχέση με τα Paradise Papers

Να ελέγξει «γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα» γύρω από την υπόθεση των Paradise Papers καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις νέες διεθνείς αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers. Στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της.. Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με απλά λόγια καλούμε την Κυβέρνηση να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της».