Νέα δημοσκόπηση: Πώς αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Νέα δημοσκόπηση: Πώς αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερή στις 13 μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% (+0.5% από την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου) έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2% και το Ποτάμι με 1,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 16%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 65,5% έναντι 19,5%, ενώ όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, το 37% εκτιμά ότι καταλληλότερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 22% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας» απαντά το 37% των ερωτώμενων.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το 46,5% των ερωτηθέντων εκτιμά πως αυτή και οι συμφωνίες που υπεγράφησαν δεν είναι προς το όφελος της χώρας, ενώ το 31% εκφράζει αντίθετη άποψη. Μοιρασμένες είναι πάντως οι γνώμες για το αν η επίσκεψη αυτή ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, με το 43,5% να εκτιμά πως το ενίσχυσε, ενώ το 47,5% να διαφωνεί.