«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα»

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα»

Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα περί έντασης στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα», δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο Γ. Μουζάλας έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό, με αποτέλεσμα να «εκραγεί» και να υποβάλει την παραίτησή του.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και «στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις».

«Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς», διευκρινίζει το υπουργείο.

Εξάλλου, στο περιθώριο δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την πρεσβεία της Τουρκίας, και ερωτηθείς σχετικά από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μουζάλας τόνισε: «Είμαι εδώ ως υπουργός της κυβέρνησης», δίνοντας τέλος στα σενάρια. Παράλληλα επεσήμανε ότι έχει προταθεί από την κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.