Η ερώτηση δημοσιογράφου που έφερε σε αμηχανία Τσίπρα και Τράμπ

Η ερώτηση δημοσιογράφου που έφερε σε αμηχανία Τσίπρα και Τράμπ

Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό τι έλεγε πέρσι για τον «κακό» Τραμπ και την απειλή που θα αποτελούσε αν εκλεγόταν πρόεδρος

Όλα κυλούσαν ομαλά και ευχάριστα στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Τραμπ στον Κήπων των Ρόδων, στον Λευκό Οίκο – με πολιτικά κοπλιμέντα εκατέρωθεν - όταν η ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου «πάγωσε» για κλάσματα του δευτερολέπτου τους δύο ηγέτες και όλους τους παρευρισκομένους.

Ο δημοσιογράφος, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, του θύμισε τι έλεγε πέρσι για τον «κακό, διαβολικό» Τραμπ και την απειλή που θα αποτελούσε αν εκλεγόταν πρόεδρος και τον ρώτησε αν άλλαξε γνώμη τώρα που συνάντησε από κοντά τον πρόεδρο τον ΗΠΑ.

Όσο διαρκούσε η ερώτηση, ο Τραμπ έκανε μία γκριμάτσα αποδοκιμασίας, κουνώντας το κεφάλι του. Στη συνέχεια είπε «χιουμοριστικά»: Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν τον λόγο μου.

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν ένιωσε «να απειλείται» από τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους και ότι «η πολιτική προσέγγιση Τραμπ στα θέματα ίσως μοιάζει διαβολική, αλλά γίνεται για καλό. Η συνάντησή μας ήταν εξαιρετικά γόνιμη» και οι δηλώσεις συνεχίστηκαν για άλλα θέματα...