ΝΔ: Η θέση μας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή

ΝΔ: Η θέση μας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή

«Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο», τονίζει η Πειραιώς

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. […] Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στη δική της αποφασιστική στάση «ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς».

Η ΝΔ υποστηρίζει πως ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

«Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.