«Νίκη των προοδευτικών δυνάμεων το νομοσχέδιο»

«Νίκη των προοδευτικών δυνάμεων το νομοσχέδιο»

«Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενωμένες» ξεκαθαρίζει η Ράνια Σβίγκου

«Το νομοσχέδιο πέρασε με 171 ψήφους επί της αρχής. Γίνεται νόμος του κράτους. Θεωρώ ότι, με βάση και τη συζήτηση που έγινε και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπορούμε να μιλήσουμε για μια αδιαμφισβήτητη νίκη των προοδευτικών κοινωνικών αντιλήψεων» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Ερωτηθείσα εάν η ψηφοφορία δημιούργησε ρωγμές στην κυβέρνηση, η κ. Σβίγκου ξεκαθαρίζει, πως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενωμένες, ενώ για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία διαφοροποιήθηκε, τονίζει πως θα πρέπει η ίδια «να εξηγήσει γιατί το έκανε, γιατί γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της ΚΕ, όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Φαίνεται ότι έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά του πτέρυγα. Αν μάλιστα ισχύουν όσα λέγονται περί δικής του διαφορετικής εισήγησης στα αρμόδια όργανα του κόμματος και για αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, που είχε ως αποτέλεσμα τελικά την αλλαγή στάσης, μιλούμε τότε για μια μεγάλη εσωκομματική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας χυδαιότητα και προσβολή προς τα διεμφυλικά άτομα τα όσα, ως παράδειγμα, χρησιμοποίησε στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς δεν τιμούν ούτε τον ίδιον, ούτε το κόμμα του.

Σχολιάζοντας τη στάση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία, είπε: «Δεν παραγνωρίζω το γεγονός, ότι εκφράστηκαν διχασμένοι στην ψηφοφορία, υπήρχαν διαφορετικές στάσεις, ούτε βέβαια μπορώ να παραβλέψω τις ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν, του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που νομίζω ότι είναι γνωστές στον κόσμο και δεν τις έχουμε κρύψει ποτέ».

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, είπε: «Χθες “κλείσαμε” τα αυτιά μας σε συντηρητικές φωνές από όπου και αν προέρχονται. Οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές. Παρ΄ όλα αυτά, το νομοθετικό ρόλο σε μια ευρωπαϊκή χώρα τον ασκεί η Βουλή». Πρόσθεσε μάλιστα, πως το επόμενο διάστημα πρόκειται, με ακόμα περισσότερες προοδευτικές αλλαγές, να αφήσουμε ένα ριζοσπαστικό, αριστερό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και στο νομοθετικό της πλαίσιο.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή, με αφορμή το γεγονός ότι η τομεάρχης της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, αρμόδια για την ψηφιακή πολιτική, έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής ΕΕΤΕ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). «Νομίζω, η ΝΔ δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα. Αναμένουμε επίσημες εξηγήσεις, όχι μόνο από την κ. Ασημακοπούλου, αλλά και από τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί καταλαβαίνετε, ότι αυτό συνιστά μια θεσμική εκτροπή που βαραίνει και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ» δήλωσε η Ράνια Σβίγκου.