Πυρά Καμίνη κατά Γεννηματά για την απουσία της από τη Βουλή

Πυρά Καμίνη κατά Γεννηματά για την απουσία της από τη Βουλή

Υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων - Τι απαντά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Θέση υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συμμετοχή του στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο Γ. Καμίνης άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο όσο και κατά των «απόντων», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη ΝΔ σημείωσε πως αποτελεί «ήττα» η σημερινή της στάση και ότι τον τόνο το δίνει η «λαϊκή δεξιά».

Σε ό,τι αφορά την απουσία της συνυποψηφίας του Φώφης Γεννηματά από τη σημερινή ψηφοφορία ανέφερε ότι ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε «ελπιδοφόρες» τις πρόσφατες ομιλίες του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας πως για την Ελλάδα η Ευρώπη αποτελεί «ασπίδα». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη οι δήμοι να έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος Αθηναίων στη βάση μιας πρότασης για την ένταξη των προσφύγων που μένουν σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα και από το οποίο θα λάβει χρηματοδότηση έως πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της παραμόνης του στις Βρυξέλλες, ο Γ. Καμίνης μίλησε επίσης σε δύο εκδηλώσεις Ελλήνων του Βελγίου.

Γεννηματά: Ψυχραιμία και μέτρο

«Είναι επιλογή μου και απόφασή μου να πράξω ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου. Γι' αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη .

«Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.