H EE κόβει τη χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή

H EE κόβει τη χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή

Έξι ακροδεξιά κόμματα και ομάδες δεν κατάφεραν να δηλωθούν εγκαίρως ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση

EE δεν θα χρηματοδοτήσει το 2018 ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα σημειώνει πως έξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και εθνικιστικές πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις, δεν θα λάβουν επιδότηση από την ΕΕ το ερχόμενο έτος. Και αυτό γιατί δεν κατάφεραν να δηλωθούν εγκαίρως ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση που έχει θέσει η νέα Αρχή για τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και τους Οργανισμούς (Authority for European Political Parties and Foundations).

Μεταξύ αυτών που έχασαν την προθεσμία είναι και η ακροδεξιά εθνικιστική Συμμαχία για Ειρήνη και Ελευθερία (Alliance for Peace and Freedom, APF), μέλη της οποίας είναι πολιτικοί της ελληνικής Χρυσής Αυγής και του γερμανικού NPD. Η Συμμαχία αρνείται την ύπαρξη προθεσμίας μέσω του γγ της και επιμένει ότι «βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής».

Η εν λόγω εποπτική Αρχή ιδρύθηκε περυσι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ελέγχει τα κόμματα και τους οργανισμούς που λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιδότηση.