Στην ολομέλεια με ανταρσίες βουλευτών η «ταυτότητα φύλου»

Στην ολομέλεια με ανταρσίες βουλευτών η «ταυτότητα φύλου»

Ήδη ο Δημήτρης Καμμένος και ο Κ. Κατσίκης δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν

Το νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου» εισέρχεται στην Ολομέλεια και αύριο έχει προγραμματιστεί η ψήφισή του, ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Στο πεδίο της συγκυβέρνησης ενδέχεται να υπάρξουν ανταρσίες από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ήδη ο Δημήτρης Καμμένος και ο Κ. Κατσίκης δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι για την ίδια η μείωση του ηλικιακού ορίου από το 17ο στο 15ο έτος για τη δυνατότητα κάποιου προσώπου να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου «αποτελεί κόκκινη γραμμή», προειδοποιώντας ουσιαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, πως σε περίπτωση που επιμείνει στην μείωση του ορίου, εκείνη θα το καταψηφίσει.

«Ως εκπαιδευτικός, μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η κ.Γεννιά.

Προβληματισμό πάντως έχει προκαλέσει το εν λόγω νομοσχέδιο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι από την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου.