Γεννηματά: Η Δημοκρατική Παράταξη γίνεται ξανά ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Γεννηματά: Η Δημοκρατική Παράταξη γίνεται ξανά ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Προσωπικά, σηκώνω την σημαία του ήθους στην πολιτική, διαμηνύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Δύναμη από τους πολίτες, προκειμένου η Κεντροαριστερά να κάνει πράξη το «Σχέδιο Ελλάδα», ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από την Θεσπρωτία όπου περιόδευσε το μεσημέρι.

Η κ. Γεννηματά σε δηλώσεις της, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για ήθος στην πολιτική, χαρακτήρισε πρωταγωνιστή των εξελίξεων την Κεντροαριστερά και ζήτησε μεγάλη συμμετοχή των πολιτών την διαδικασία για την εκλογή προέδρου της παράταξης, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, θα γίνουν «συνιδρυτές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ειδικότερα τόνισε: «Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Γιατί στόχος μας, είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Εμείς, δεν βολευόμαστε με μία μικρή αύξηση των ποσοστών μας, γιατί δεν είναι όνειρό μας να είμαστε ένας πολιτικός μπαλαντέρ. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της Ν.Δ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτό τον τόπο.

Προσωπικά, σηκώνω την σημαία του ήθους στην πολιτική, της ανθρωπιάς με τις αξίες της αλλαγής, ανοίγουμε νέους δρόμους.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θέλουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο. Θέλουμε την δύναμη από τους πολίτες να κάνουμε πράξη του "Σχέδιο Ελλάδα". Καλούμε, όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ξέρουμε ότι στο παρελθόν κάποιους πικράναμε, κάποιοι παραπλανήθηκαν, κάποιοι απομακρύνθηκαν. Τους καλούμε όλους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η νέα αλλαγή ξεκίνησε. Ο κύβος ερρίφθη. Η σκυτάλη είναι πλέον στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Η μεγάλη συμμετοχή, δίνει μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το εγχείρημα έχει αποσαφηνίσει το πολιτικό του στίγμα, έκανε λόγο ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν στόχο να πληγεί αυτή η προσπάθεια και υπογράμμισε: «Όπως ξέρετε, έχει προηγηθεί συνέδριο και έχει αποσαφηνιστεί το στίγμα μας, η ταυτότητα μας, οι πολιτικές μας θέσεις και ο προγραμματικός μας λόγος. Είμαστε ο χώρος της Κεντροαριστεράς, ένας χώρος που περιλαμβάνει τα ρεύματα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Πολιτικής Οικολογίας. Έχουμε απευθυνθεί, σε όλους όσους αισθάνονται ότι καλύπτονται από τα ρεύματα αυτά, να έρθουν να δώσουν την μάχη μαζί μας. Οι αποφάσεις του συνεδρίου μας ήταν ομόφωνες. Η πρόταση μας για τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων ξεκάθαρη. Για αυτό ακριβώς, προσχώρησε στην προσπάθεια μετά το συνέδριο και το ΠΟΤΑΜΙ. Ήδη το ΚΙΔΗΣΟ, έχει ενώσει τις δυνάμεις του εδώ και τόσο καιρό και η ΕΔΕΜ επίσης, ένα κόμμα νέων ανθρώπων».