Θεοδωράκης: Στόχος μας να γεννηθεί από το μηδέν ένα νέο προοδευτικό κίνημα

Θεοδωράκης: Στόχος μας να γεννηθεί από το μηδέν ένα νέο προοδευτικό κίνημα

Το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού για την απόφαση να αναδειχτεί ο αρχηγός πριν δημιουργηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Την ανάγκη ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να αγκαλιαστεί από τον κόσμο –μέσα από τη συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση- τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Πάτρα όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στην περιοχή.

«Ελπίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε θα έχει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, για να γεννηθεί από το μηδέν ένα καινούριο προοδευτικό Κίνημα που θα βοηθήσει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο στόχος, και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, για την επίσκεψή του στην Πάτρα ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων στον κόσμο που συνάντησα γιατί πήρα μια μεγάλη ένεση αισιοδοξίας. Μπορεί ο ουρανός να ήταν λίγο συννεφιασμένος, αλλά υπήρχαν πολλά χαμόγελα και πολύ ήλιος στα πρόσωπα των ανθρώπων».

Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση σημείωσε: «Ελπίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε, είτε γίνει τον Νοέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο, θα έχει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, για να γεννηθεί από το μηδέν ένα καινούριο προοδευτικό Κίνημα που θα βοηθήσει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο στόχος, και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

Για την απόφαση να αναδειχτεί ο αρχηγός πριν δημιουργηθεί ο νέος φορέας, σχολίασε: «Αυτό ακριβώς είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία του νέου φορέα και την υπερασπίζομαι γιατί όπως ξέρετε ήταν δική μου πρόταση. Δηλαδή είχα πει ότι πρώτα να βγάλουμε τον αρχηγό και μετά όλα τα άλλα, ενώ κάποιοι φίλοι μας λέγανε να γίνει πρώτα το συνέδριο και μετά όλα τα άλλα. Ο σκοπός είναι απλός. Επειδή όταν μιλάμε για μαζικές διαδικασίες, ο κόσμος το έχει συνδέσει με στημένα πράγματα, για ανθρώπους που στέλνει είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα, προσπάθησα να το ξεπεράσω όλο αυτό. Γι΄αυτό πρότεινα να εκλέξει ο κόσμος τον αρχηγό, προφανώς με βάση τις θέσεις του, έναν άνθρωπο που θα έχει ένα στέρεο πολιτικό υπόβαθρο, ξεκάθαρες απόψεις και γύρω από τον αρχηγό θα δομηθεί ένα καινούριο Κίνημα. Αυτό που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αδυναμία, πιστεύω ότι είναι η δύναμη».