«Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα»

«Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα»

Ο Νίκος Τόσκας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «μικρόψυχες αντιδράσεις»

Tις «πρωτόγνωρες» για τα ελληνικά και ίσως και τα ευρωπαϊκά χρονικά διαστάσεις της επιτυχίας στην εξιχνίαση της υπόθεσης Λεμπιδάκη επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

«Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς. Αυτός ο συνδυασμός των στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο» τονίζει και προσθέτει ότι «η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της».

Για τους «εγκεφάλους» της απαγωγής ο υπουργός λέει ότι «πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου», οι οποίοι «πήραν το μάθημά τους», και εξήγησε ότι «από εκεί και πέρα είδαμε εμπλοκή κάποιων που είχαν κάψει γραφεία πολιτικών κομμάτων. Άτομα που έβγαζαν προς τα έξω ένα ψεύτικο προφίλ, άτομα που είχαν κρυφτεί πίσω από κινήματα που δεν τους εκπροσωπούν».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «μικρόψυχες αντιδράσεις» και προσπάθεια «να παίξει στο δίπολο "καλή αστυνομία-κακός υπουργός». «Βλέπουμε τη βελτίωση των δεικτών εγκληματικότητας. Μια αστυνομία που δεν έβαλε ως κύριο στόχο την καταστολή και άρχισε να δουλεύει με συστηματικό τρόπο» τονίζει και προσθέτει: «Στην αστυνομία ανήκουν τα συγχαρητήρια για τη βελτίωση των δεικτών, αλλά η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία για το πού πρέπει να ρίξει το βάρος».