Μαριάς: Tρόικα και Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο

Μαριάς: Tρόικα και Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο

«Κύριε Ντομπρόβσκις, ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται τα μνημόνια και σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα» δήλωσε στη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η τρόικα και το Eurogroup μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο του Δημοσιονομικού Συμφώνου με εκατομμύρια φτωχούς, στρατιές ανέργων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αύξηση του επονείδιστου χρέους» επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα - Ο Άλλος Δρόμος, ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι «το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα σύστημα επιβολής μιας επώδυνης μερκελικής λιτότητας, σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Νότη Μαριά, «η δημοσιονομική πειθαρχία μπαίνει πάνω από την ανάπτυξη. Πρόκειται για έναν δημοσιονομικό ζουρλομανδύα που επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις, που περιορίζει την εθνική κυριαρχία, που αυξάνει την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες. Η τρόικα και το Eurogroup εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα, που έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο του Δημοσιονομικού Συμφώνου με εκατομμύρια φτωχούς και στρατιές ανέργων, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αύξηση του επονείδιστου χρέους» τόνισε ο Νότης Μαριάς και ολοκλήρωσε την ομιλία του, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, λέγοντας: «Κύριε Ντομπρόβσκις, ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται τα μνημόνια και την τρόικα και σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα».