Θεοχαρόπουλος: Εγώ δε θα ψηφίζω στη Βουλή ανάλογα με τους ΑΝΕΛ

Θεοχαρόπουλος: Εγώ δε θα ψηφίζω στη Βουλή ανάλογα με τους ΑΝΕΛ

Δεν ωφελεί μια αντιπολίτευση του όχι σε όλα, εκτίμησε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ

«Δεν ετεροπροσδιορίζομαι με βάση τους ΑΝΕΛ. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι ΑΝΕΛ. Τη δική μου θέση, τη δική μας θέση, θα πρέπει να την έχουμε ξεκάθαρα, ανεξαρτήτως της στάσης των άλλων κομμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι εφόσον υποστηρίζει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι να έρθουν, «θα τα στηρίξω, αυτό εξάλλου αποφάσισε χθες και η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ».

«Εμείς», ανέφερε, «προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να σας θυμίσω ότι ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης και το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών, με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Δεν θα είχαν γίνει νόμοι του κράτους αν δεν είχαμε ψηφίσει εμείς, διότι οι ΑΝΕΛ δεν το ψήφιζαν». Πρόσθεσε ότι χρειάζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα να μην μπουν στον βωμό οποιασδήποτε πολιτικής τακτικής και ανέφερε ότι θα υποστηρίξει «εμπράκτως τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλλου, εφόσον έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, διότι η θέση η δική μου είναι ότι δεν μπορούμε να περάσουμε σε μια αντιπολίτευση του "όχι σε όλα", όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στις γερμανικές εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι είναι «πολύ κρίσιμο το τι κυβέρνηση και ποιος συνασπισμός θα δημιουργηθεί, ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών ο οποίος θα πρέπει να έχει πιο φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας, ενώ είναι πολύ ανησυχητικό ότι ένα φιλοναζιστικό κόμμα θα πάρει υψηλά ποσοστά». Ανέφερε ακόμη ότι «η κ. Μέρκελ έχει ένα θετικό στοιχείο στην πολιτική της, την ευρωπαϊκή διαχείριση στο προσφυγικό, το πληρώνει αυτό με την άνοδο των ακροδεξιών, όμως τα μέτρα δογματικής λιτότητας που επιβάλλει στην Ευρώπη το κόμμα της δεν μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη και τη χώρα μας από την κρίση. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Τέλος, για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ο κόσμος περιμένει λύσεις από την Κεντροαριστερά στα προβλήματα της κοινωνίας. «Μπορεί να χρειαστεί να πάνε λίγες μέρες πίσω οι εκλογές για τον επικεφαλής, αλλά δεν μπορεί να συζητάμε για τέσσερις μήνες όλα αυτά τα διαδικαστικά ζητήματα. Έχουμε στη συνέχεια και το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα». Μπορούν, είπε, «να γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες εντός του 2017 και εντός του Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε τον χώρο μας. Αυτός είναι ο στόχος».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε υπερβολικό τον αριθμό των υποψηφιοτήτων κάτι που απέδωσε στην «μη ύπαρξη ενός ενιαίου πλαισίου, που θα έπρεπε να καθοριστεί έχοντας φτιάξει πρώτα το ενιαίο κόμμα και να εκλέξουμε μετά τον επικεφαλής του ενιαίου κόμματος, έχοντας ήδη καθοριστεί το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του φορέα». Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι «μπορεί να υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις, αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την επόμενη ημέρα από όλους τους υποψηφίους».

Τόνισε δε, ότι θέση του είναι «ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ενιαίο κόμμα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων» και κάλεσε τους υποψήφιους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. «Δεν γίνεται να ψαρεύουμε σε θολά νερά» είπε.