Εμπλοκή για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Εμπλοκή για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Αλιβιζάτος: H Vodafone ζητά 900.000 και κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου

Σε αμφιβολία θέτει την εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς η απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έδειξε ενδιαφέρον. Στην απαντητική επιστολή της στην επιτροπή Αλιβιζάτου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημειώνει ότι αναλαμβάνει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, ενώ απαντά αρνητικά στην ψήφο εξ αποστάσεως.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δεν θα προλάβει τις προθεσμίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου και προτείνει να στηθούν οι κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου. Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι ζητάει ως αμοιβή 900.000 συν ΦΠΑ.

Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».

Θεοδωράκης: Να προχωρήσουμε

Να προχωρήσουμε, δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μετά την εμπλοκή που προέκυψε στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς από την πρόταση της Vodafone.

«O δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. «Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν -και να εγγυηθούν- το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα» επισήμανε.