Γεροβασίλη: Αυτή η κυβέρνηση θα αλλάξει το Δημόσιο

Γεροβασίλη: Αυτή η κυβέρνηση θα αλλάξει το Δημόσιο

Διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση θα γίνεται με τρόπο αντικειμενικό

Τη βεβαιότητα ότι «αυτή η κυβέρνηση θα αλλάξει το ελληνικό Δημόσιο», εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της, το βράδυ της Τετάρτης, στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στο Kontra Channel.
Όπως ανάφερε, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, έχει σχεδόν τελειώσει το νομοθετικό κομμάτι και πλέον υλοποιείται με διάφορα βήματα η εθνική τριετής στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση, «κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ελληνική πραγματικότητα».

Διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση θα γίνεται με τρόπο αντικειμενικό, διαφανή και αξιοκρατικό, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στον αντίποδα της αντίστοιχης διαδικασίας της προηγούμενης κυβέρνησης, με υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς όπως τόνισε «δεν είχε στόχο να αξιολογήσει, είχε στόχο να απολύσει».
Η υπουργός απέδωσε σε «πολιτικά παιχνίδια» την αρνητική στάση έναντι της αξιολόγησης μερίδας συνδικαλιστών και προϊσταμένων, με σκοπό «να χειραγωγήσουν τη διαδικασία».

Αναφερόμενη στις κατηγορίες της ΑΔΕΔΥ ότι είναι απεργοσπαστική η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες Τετάρτη και συνδέει την αξιολόγηση με τις κρίσεις προϊσταμένων, τόνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι δεν υπάρχει απεργία στο Δημόσιο αλλά αποχή από το καθήκον.
Ανέφερε, επίσης, ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν οι θέσεις γενικών γραμματέων των υπουργείων, «οι οποίοι δεν θα είναι πλέον κομματικά εκλεγμένοι».
Για το θέμα του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε τη ρύπανση στον Σαρωνικό, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συγκάλυψη μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής», ενώ εκτίμησε ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Επισήμανε, τέλος, ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν πρόβλημα μεθοδολογίας και αναξιοπιστίας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι μετρήσεις απέχουν από τα τελικά αποτελέσματα και παρατήρησε ότι η ΝΔ ενώ μέχρι τώρα εκθείαζε τις δημοσκοπήσεις, «τώρα ενοχλείται που εμφανίζουν ανατροπή του πολιτικού κλίματος και κλείσιμο της ψαλίδας».