«Πράσινες» κόντρες για τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Καρατζαφέρη το 2012

«Πράσινες» κόντρες για τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Καρατζαφέρη το 2012

Έγιναν τραγικές πολιτικές επιλογές την περίοδο 2010 – 2012, υποστηρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης

Παραποίηση τμήματος της ομιλίας του στην Κηφισιά από «κάποιους κύκλους» καταγγέλλει με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έγιναν τραγικές πολιτικές επιλογές την περίοδο 2010 – 2012, γιατί όταν συγκυβερνάς με τον Καρατζαφέρη χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτικός λόγος, πρέπει να απολογηθείς στο λαό», ήταν η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως διευκρινίζει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης:

«Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συγκυβερνήσει και με τον Γ. Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι δεν συνέτρεχε κανένας κοινοβουλευτικός λόγος.

Επίσης, ένα χρόνο μετά, κι ενώ ο ελληνικός λαός ζητούσε αξιοκρατία και διαφάνεια, διαμοιραζόταν το κράτος με το 4 – 2 – 1 (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Και οι δύο αυτές επιλογές προκάλεσαν τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης.

Είναι, επίσης, προφανές ότι τα λεγόμενά μου δεν αφορούν μόνο μία κυβερνητική περίοδο της παράταξης.

Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασαν τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «επί της ουσίας και για την ιστορική πραγματικότητα, ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε στη κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μετά την άρνηση του κ. Σαμαρά να συμμετέχει αν δεν έμπαινε ο κ. Καρατζαφέρης».

Επίσης επεσήμαναν ότι «αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Το γνωρίζουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς θα έπρεπε να εγκαλείται κ. Σαμαράς από τον κ. Ανδρουλάκη».

Οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου κατέληξαν: «Ας ερωτηθεί ο κ. Ανδρουλάκης, πως είναι δυνατόν στελέχη, όπως ο ίδιος, του τότε κυβερνώντος κόμματος, να μην ξέρουν την ιστορία του κόμματος και της χώρας και μάλιστα για την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι να απορεί κανείς!».