Μητσοτάκης: Τι κάνατε στο Λονδίνο – Κουρουμπλής: Σε ένα μήνα τελειώνουμε

Μητσοτάκης: Τι κάνατε στο Λονδίνο – Κουρουμπλής: Σε ένα μήνα τελειώνουμε

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία»

Διαξιφισμοί και αντεγκλήσεις κατά την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σημειώθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή. Στην αίθουσα βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο» για να προσθέσει πως «μας κατηγορούν αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να κάνουμε».

Εκτίμησε δε ότι η προσπάθεια που γίνεται θα είναι αποτελεσματική και πως «σε έναν μήνα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά».

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε σε όλους τους τόνους πως «αυτή η προσπάθεια γίνεται με μηχανικά μέσα και όχι με χημικά» υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικό στη θάλασσα της περιοχής».

Αναφορικά με τις αιτίες του ατυχήματος, είπε ότι όλες οι ελεγκτικές αρχές του Δημοσίου και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε συνεργασία για να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε και στοιχεία για το φορτίο του πλοίου, λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο πλοίο από τους 2.050 τόνους που είχε, φόρτωσε 1.800 τόνους από τα ΕΛΠΕ» για να προσθέσει πως «ο πρώτος στόχος ήταν να περιορίσουμε τη διαρροή και μετά να στεγανοποιηθεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ είπε πως ο υπουργός είναι εδώ ως «υπόλογος».

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση», ανέφερε.