«Δεν βλέπω τον Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018

«Δεν βλέπω τον Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της ότι η χώρα θα «σέρνεται» μέχρι τον επόμενο Αύγουστο

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφ. "Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου" αναφέρει πως «σε τέτοιο κλίμα δεν μπορούν να έρθουν σοβαρές επενδύσεις», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ο οποίος στην ΔΕΘ αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων «τις οποίες λίγα χρόνια πριν καλούσε να μην τολμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, είχε τόση αξιοπιστία όση είχε όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους δανειστές, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, ότι θα ρίξει το βάρος στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά «δυστυχώς η πραγματικότητα διέψευσε τον κ. Τσίπρα την επόμενη μέρα το πρωί», καθώς «η Eldorado ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει και η συνεδρίαση του ΚΑΣ ανεβλήθη για άλλη μια φορά».

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της ότι η χώρα θα «σέρνεται» μέχρι τον επόμενο Αύγουστο οπότε λήγει και το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, πέραν των 100 δισ. ευρώ με τα οποία χρέωσε τον ελληνικό λαό, κρατά την ελληνική οικονομία ακόμα σε capital controls, χρωστά στους ιδιώτες πάνω από 3 δισ. ευρώ και αδιαφορεί για την μικρομεσαία επιχείρηση».

«Η οικονομία έχει πισωγυρίσει και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον, κυρίως όμως θα το πληρώσει η νέα γενιά της χώρας» προσέθεσε.

Είπε «δεν βλέπω τον κ. Τσίπρα να βγάζει την άνοιξη του 2018» και εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές νωρίτερα από το 2019 με δεδομένο ότι από τις αρχές του έτους αυτού θα έλθουν νέες επιβαρύνσεις.

Ερωτηθείσα για την κυβερνητική συνοχή και την στήριξη τού κ. Καμμένου προς τον κ. Τσίπρα και αντιστρόφως, απάντησε πως «τους δένει η καρέκλα της εξουσίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «το να τολμά ο κ. Τσίπρας να συγκρίνει την ΝΔ με το κόμμα του κ. Καμμένου είναι ύβρις και μάλιστα παντελώς ανιστόρητη. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος, του τυχοδιωκτικού εθνολαϊκισμού, και ποντάρουν στον διχασμό της κοινωνίας».

Η κ. Μπακογιάννη διαβεβαίωσε στη συνέντευξή της ότι «η δυναμική της ΝΔ και το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς». Χαρακτήρισε «κατασκευασμένο μύθο» των αντιπάλων της ΝΔ την αντίληψη ότι «η ΝΔ δεν έχει την κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς», προσθέτοντας «για ένα πράγμα μπορεί να είναι απολύτως βέβαιη η κοινωνία, ότι η Αριστερά πέρα από κάθε αμφιβολία μέσα σε δύο χρόνια έκανε τους φτωχούς φτωχότερους».

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ είπε ότι δεν ανησυχεί από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ενώ αναφορικά με μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί «με όλα τα κόμματα τα οποία τα χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Κατήγγειλε τον λαϊκισμό ορισμένων ευρωπαϊκών κομμάτων που μιλούν για οριστικό κλείσιμο της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα οφείλει να σηκώσει ανάστημα και να μην επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη». «Είναι άλλο πράγμα το "πάγωμα" και άλλο η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Εδώ χρειάζεται η ίδια συντονισμένη δραστηριότητα που ακολουθήσαμε στην υπόθεση των Σκοπίων στο Βουκουρέστι όπου πείσαμε εταίρους και συμμάχους για την ορθότητα των θέσεών μας», επισήμανε.