Συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Σαρωνικό ζητά η Ένωση Κεντρώων

Συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Σαρωνικό ζητά η Ένωση Κεντρώων

Πρέπει να αποφασιστεί διακομματικό όργανο διαχείρισης κρίσεων, υποστηρίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη

Τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το περιβάλλον δεν είναι αρκετή. Απεδείχθη ότι η χώρα μας είναι αθωράκιστη έναντι εκτάκτων φαινομένων, πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές, εκτεταμένες ρυπάνσεις. Πρέπει να αποφασιστεί διακομματικό όργανο διαχείρισης κρίσεων», υποστηρίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Βασίλης Λεβέντης επισκέφθηκε τα σημεία όπου έχει διαπιστωθεί ρύπανση με σκάφος του Λιμενικού, και δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση:

«Όλοι στεναχωρηθήκαμε για το συμβάν, γιατί η Ελλάδα έχει την θάλασσα και τον ήλιο της και δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, στην καθαρότητα του περιβάλλοντος. Ο κ. Κουρουμπλής κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, έχει όλες τις υπηρεσίες σε διαρκή επαγρύπνηση, έχει επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση, οι εστίες ρυπάνσεως έχουν εγκλωβιστεί σε ειδικούς χώρους στην θάλασσα. Βέβαια υπάρχουν και μπαλώματα ρύπανσης στην θάλασσα. Πιστεύω ότι σε ένα- δυο μήνες αν υπηρεσίες δουλέψουν και δεν αδρανήσουν, θεωρώ ότι θα έχουμε φθάσει σε ένα αποτέλεσμα αποσόβησης του κακού. Τώρα μένει να εξεταστούν οι ευθύνες, που είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης, πως έγινε αυτό και πως δόθηκαν άδειες στον άνθρωπο αυτό και η Ολομέλεια της Βουλής να κάνει μια συζήτηση το θέμα. Επισημαίνω άλλη μια φορά, ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι για το σφράγισμα των αποθεμάτων πετρελαίου στο πλοίο, γιατί αν έχουμε διαρροή τότε θα μιλάμε για έγκλημα».