«Αν οι καθηγητές πανεπιστημίου ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, θα το έκαναν»

«Αν οι καθηγητές πανεπιστημίου ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, θα το έκαναν»

Επίθεση Γαβρόγλου σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Παιδείας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο ξετύλιγμα της ατζέντας του για τα Πανεπιστήμια», σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου, «ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις».

«Οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν άλλο ρόλο και αν ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, είμαι σίγουρος ότι δεν θα επέλεγαν την ακαδημαϊκή οδό», πρόσθεσε ο υπουργός.
Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «αδιάβαστους» τους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη:

«Κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι δεν ενισχύω την σύνδεση της αγοράς εργασίας με την ανώτατη εκπαίδευση. Πάλι αδιάβαστοι οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που έκανε τις δηλώσεις, συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των παραγωγικών φορέων».

Στη σχετική ανακοίνωση, καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου: «Τη μία μέρα μιλώντας (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείαζε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την άλλη πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα και σήμερα καλεί τους πανεπιστημιακούς να γίνουν επιχειρηματίες. Ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή τα γνωρίζει και προσπαθεί να την γελοιοποιήσει».