Οι 3 εντολές Τσίπρα για την ρύπανση στον Σαρωνικό

Οι 3 εντολές Τσίπρα για την ρύπανση στον Σαρωνικό

Περισσότερα πλοία στην επιχείρηση καθορισμού, διενέργεια ΕΔΕ και ανάκληση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας που δόθηκαν με παράταση

Η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», η αντιμετώπιση της τεράστιας ρύπανσης και η ταχύτατη απόδοση των ευθυνών, βρέθηκαν  στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

Ζήτησε επίσης την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο Αλέξης Τσιπρας επίσης έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.