Καμίνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται γιατί βλέπει να σχηματίζεται η μεγάλη παράταξη

Καμίνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται γιατί βλέπει να σχηματίζεται η μεγάλη παράταξη

Πάμε σε κάτι μεγάλο, γιατί αυτό ταιριάζει στη δημοκρατική παράταξη, τονίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Το σημερινό αδιέξοδο στο κομματικό σύστημα οφείλεται στο ότι «λείπει η μεγάλη ραχοκοκαλιά του πολιτικού συστήματος, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που ήταν η πιο γόνιμη μήτρα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα» ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό REAL FM, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η δημοκρατική παράταξη ήταν αυτή που πλήρωσε τη φθορά όλου του πολιτικού συστήματος και «πάνω σε αυτό το κύμα καβάλησε και ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη δυναμική του εγχειρήματος, ο κ. Καμίνης επισήμανε τις αντιδράσεις των μεγάλων πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μία αντίδραση, κατά τη γνώμη μου, πανικόβλητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται, γιατί βλέπει να σχηματίζεται αυτό το οποίο φοβούνται όλοι. Αυτή η μεγάλη παράταξη, από τη στιγμή που θα προκύψει, θα ανατρέψει όλο το πολιτικό σύστημα» υποστήριξε ο κ. Καμίνης. Σημείωσε, δε, ότι κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πώς θα είναι οι πολιτικοί σχηματισμοί σε ένα ή ενάμιση χρόνο, καθώς «αυτό που πάει να δημιουργηθεί, φέρνει αλλαγές παντού».

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να ενώσει και να κάνει και πάλι μεγάλη την παράταξη. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, η απάντηση στα αδιέξοδα του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η προοπτική είναι «να πάμε σε έναν ενιαίο φορέα, που θα έχει τάσεις όπως έχουν όλα τα κόμματα. Πάμε σε κάτι μεγάλο, γιατί αυτό ταιριάζει στη δημοκρατική παράταξη».