Τετ α τετ Γεννηματά – Καμίνη: «Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων»

Τετ α τετ Γεννηματά – Καμίνη: «Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων»

«Η συμμετοχή όλων των υποψηφίων δεν διχάζει και δεν διαιρεί, αλλά αντίθετα προσθέτει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη με τον δήμαρχο Αθηναίων, υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργο Καμίνη, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

«Είναι θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συμμετέχει στη διαδικασία για την αναγέννηση της μεγάλης και ενιαίας δημοκρατικής παράταξης», τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «Η συμμετοχή όλων των υποψηφίων δεν διχάζει και δεν διαιρεί, αλλά αντίθετα προσθέτει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς».

«Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων, ώστε με την μαζική συμμετοχή των πολιτών να πετύχουμε την αναγέννηση της παράταξης και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, τις οποίες διατύπωσε στις αρχές Αυγούστου όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα: να υπάρξει διαφάνεια και αξιοπιστία, άνεση χρόνου για την προεκλογική εκστρατεία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε επισήμως, όπως είχε προαναγγείλει από τις αρχές Αυγούστου, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου, υπό συγκρότηση, φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε, ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσει. «Έχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό, κάθε φορά, αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων» ανέφερε, απευθύνοντας πρόσκληση σε κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στους νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.