Επισήμως υποψήφιος για το κόμμα της Κεντροαριστεράς ο Γ. Καμίνης

Επισήμως υποψήφιος για το κόμμα της Κεντροαριστεράς ο Γ. Καμίνης

Συνάντηση στις 4 το απόγευμα με τη Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε επισήμως, το μεσημέρι, όπως είχε προαναγγείλει από τις αρχές Αυγούστου, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου, υπό συγκρότηση, φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε, ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσει. «Έχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό, κάθε φορά, αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων» ανέφερε, απευθύνοντας πρόσκληση σε κάθε πολίτη, ιδιαίτερα στους νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.

Ο κ. Καμίνης θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τη Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.