Τσίπρας με Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τσίπρας με Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του πρωθυπουργού

Σε αναλυτικό απολογισμό του ως τώρα έργου του Υπουργείου Παιδείας όσο, κυρίως, στον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης περιόδου θα προχωρήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα στη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει στις αρχές Μαϊου, από το Υπουργείο Παιδείας, τον κύκλο επισκέψεών του στα Υπουργεία ενώ και τώρα, σε μια από τις πρώτες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ολιγοήμερες διακοπές της κυβέρνησης τίθενται επί τάπητος τα εκπαιδευτικά θέματα και πάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον Κ. Γαβρόγλου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

-Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο δηλώνει καθ’ όλα έτοιμο. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία, «περιμένοντας» τους μαθητές. Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Από τη στιγμή εκείνη το Υπουργείο κινήθηκε ταχύτατα και με τρόπο αθόρυβο θα έλεγε κανείς, 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.

-Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το Υπουργείο Παιδείας στην Β’ και Γ’ Λυκείου, τάξεις στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, είναι, επίσης, ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικώς.

-Το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

-Η υλοποίηση, τέλος, όσων προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Γ’Βάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας.