Τη λειτουργία των τζαμιών στην Ελλάδα με την ασφάλεια συνδέει ο Νίκος Τόσκας

Τη λειτουργία των τζαμιών στην Ελλάδα με την ασφάλεια συνδέει ο Νίκος Τόσκας

Διαβεβαίωσε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη για επικείμενο χτύπημα όπως αυτό της Ισπανίας στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, όπως αυτά της Ισπανίας, σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας, σε σχέση και με την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόσθεσε πάντως ότι ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου». Για το γενικότερο πρόβλημα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ο κ. Τόσκας είπε πως «το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή, όπου η αναταραχή είναι μεγάλη».

Ανέφερε πάντως ότι στο θέμα της μουσουλμανικής λατρείας, στην Ελλάδα, θα μπουν αυστηροί κανόνες, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό. Όπως είπε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, σε αντίθεση με τους νόμιμους χώρους λατρείας που ελέγχονται σε όλη την Ευρώπη, οι παράτυποι χώροι ελέγχονται δύσκολα και συνεπώς «εκεί δημιουργείται το πρόβλημα».

«Προφανώς όταν επικρατήσει το νόμιμο καταργείται το παράτυπο», προσέθεσε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους χώρους που λειτουργούν με κανόνες. Γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν κανόνες», συμπλήρωσε.