Τσίπρας-Μητσοτάκης: Η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη

Αλληλεγγύη στον ισπανικό λαό και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων από τους Έλληνες πολιτικούς

Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία.

Εξάλλου, ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Μαδρίτη μετέφερε προς τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον ισπανικό λαό τον αποτροπιασμό του Έλληνα προέδρου για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης».

Αναρτήσεις στο Twitter για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη έκανε εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα & η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θλίψη & αποτροπιασμός. Η σκέψη μας στη #Βαρκελωνη. Στις οικογένειες των θυμάτων & τους τραυματίες», έγραψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

«Το χτύπημα στην Βαρκελώνη δυστυχώς αποδεικνύει ότι κανένας μας δεν είναι πλέον απόλυτα ασφαλής. Συλλυπητήρια στους πληγέντες και δύναμη», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης σε δική του ανάρτηση ανέφερε: «Οι σκέψεις μας είναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Είμαστε δίπλα τους σε μια ακόμη επίθεση γεμάτη φρίκη και μίσος».

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας ειναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Δεν θα το βάλουμε κατω!», έγραψε σε δίκη της ανάρτηση η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ η Νίκη Κεραμέως έγραψε: «Φρίκη. Οργή. Οι σκεψεις μας ειναι με τους κατοίκους και επισκέπτες της Βαρκελωνης».

Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες και να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής. Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος» είπε η κα Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».

"Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο. Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία.Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.