Καματερός: Η διαχείριση του σεισμού της Κω είναι για σεμινάριο

Καματερός: Η διαχείριση του σεισμού της Κω είναι για σεμινάριο

«Η πόλη και το νησί λειτουργούν κανονικά »

«Συνολικά, η διαχείριση που έχει γίνει μετά τον σεισμό στην Κω είναι για σεμινάριο. Έτσι έχει πει ένας καθηγητής σε μια σύσκεψη» δήλωσε ο βουλευτής Κω του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Κω, που αφορούσαν την κατασκευή νέας προβλήτας έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων μετά τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρόσφατος ισχυρός σεισμός στο νησί, ο κ. Καματερός σημείωσε: «Είναι μία λύση προσωρινή έως ότου να γίνει η πλήρης αποκατάσταση. Όμως αυτή η λύση που βρέθηκε και δόθηκε σε χρόνο ρεκόρ αποκαθιστά τη λειτουργία του νησιού, γιατί είμαστε στο μέσο της σεζόν. Φανταστείτε να μην είχε επικοινωνία με τον έξω κόσμο το νησί».

Διαβεβαίωσε δε, ότι «είναι μία ασφαλής λύση γιατί παρ' όλο που έγινε σε χρόνο ρεκόρ έγινε με μελέτη» και πρόσθεσε: «Σιγά σιγά αποκαθιστούμε τις ζημιές. Η πόλη και το νησί λειτουργούν κανονικά [...] Έχουμε προβλήματα στα μνημεία, όμως πολύ γρήγορα η αρμόδια υπηρεσία έκανε υποστηλώσεις εκεί που έπρεπε, έχουμε προβλήματα σε σχολικά κτίρια και γίνεται ένας αγώνας δρόμου ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Συνολικά υπήρχε μια πολύ καλή διαχείριση από όλους».

Σε ό,τι αφορά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, ο κ. Καματερός είπε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει τα όρια σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική της κριτική, είτε αυτές είναι φυσικές καταστροφές είτε οτιδήποτε. Να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα αποκαΐδια είτε πάνω στα συντρίμμια των σεισμών, επειδή επί της ουσίας δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση. Δεν έχει πρόταση ουσιαστική για τίποτα και γι' αυτό τα κάνει αυτά».