Αμανατίδης: Η αντιπολίτευση υπερασπίζεται το παλιό και τους λίγους

Αμανατίδης: Η αντιπολίτευση υπερασπίζεται το παλιό και τους λίγους

«Η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης οδηγεί τη ΝΔ σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας»

Εικόνα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση υπάρχει στο εξωτερικό για την Ελλάδα, τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αναγνωρίστηκαν από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες και ηγέτες. Η χώρα δείχνει ότι κάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα και τις μεταρρυθμίσεις, που θα της επιτρέψουν μετά το καλοκαίρι του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια» λέει χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, προσθέτει, αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή, που χαρακτηρίζεται από αστάθεια.

Ο κ. Αμανατίδης επισημαίνει ότι η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία, και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές ξεπερνά τα αντιπολιτευτικά όρια και υπονομεύει τα συμφέροντα και της ίδιας της χώρας.

«Η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα των νομοσχεδίων που λύνουν κοινωνικά προβλήματα σε μια σειρά από τομείς, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεγάλα έργα κ.ά., σε συνδυασμό με την αγωνία απόκρυψης των καταστροφικών πολιτικών, που εφάρμοσαν εδώ και δεκαετίες και την απουσία στρατηγικής της επόμενης μέρας για τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας, τούς οδηγεί σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές ξεπερνά τα αντιπολιτευτικά όρια και υπονομεύει τα συμφέροντα και της ίδιας της χώρας. Αυτοί υπερασπίζονται το παλιό και τους λίγους, εμείς δημιουργούμε το νέο και υπερασπιζόμαστε τους πολλούς» δηλώνει.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Αμανατίδης μιλάει για την πρώτη διακρατική συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, για τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και αναφερόμενος στην 82η ΔΕΘ - που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη - σημειώνει ότι θα αποτελέσει, για μία ακόμα χρονιά, ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό γεγονός, όχι μόνο για τη Β. Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα.