Πόλεμος ανακοινώσεων για τις «κόκκινες γραμμές» του Π. Καμμένου

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις «κόκκινες γραμμές» του Π. Καμμένου

Τα κόμματα απαντούν και στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Ανακοινώσεις σε σκληρό ύφος εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στον ΣΚΑΙ ότι  «συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας στα  θέματα θρησκείας και πατρίδας...»  και ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να κυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος.

Στις ανακοινώσεις τα κόμματα απαντούν και στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Η ΝΔ κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι «παίζει θέατρο» και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει  να κάθεται στην καρέκλα του.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον  Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών» και η ΝΔ ανταπάντησε ότι «Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια»,

«Μόνη ιδεολογία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η εξουσία», δηλώνει το Ποτάμι

«Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις ιδεολογικές διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Και υποστηρίζει στη συνέχεια, «με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν την Ελλάδα», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, "επιστρατεύονταs" αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελλάδα -προστίθεται στην ανακοίνωση- είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας.

Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ. Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα».

Επίσης, «όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια ‘εις σάρκαν μιαν’. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό», καταλήγει το σχετικό σχόλιο.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ «στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης», σύμφωνα με το ΚΚΕ

«Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης», αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση -καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ- αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να το αγγίξει».