Καμμένος: Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές σε θέματα θρησκείας και πατρίδας

Καμμένος: Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές σε θέματα θρησκείας και πατρίδας

«Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. »

«Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως θρησκεία της χώρα την Ορθόδοξη. Όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη από εμάς τουλάχιστον τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας...» σημείωσε o Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ - αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής.
Αναφορικά με το ζήτημα των αρίστων και της σημαίας ο κ. Καμμένος είπε πώς: «...όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η σημαία δεν έχει να κάνει με την αριστεία, όλα τα παιδιά έχουν πλέον δικαίωμα να μπορούν αν σηκώσουν τη σημαία».

Σε ερώτηση για το εάν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Για τον Γ. Βαρουφάκη ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «για να καταλάβει κανείς τι λέει ο κ. Βαρουφάκης χρειάζεται μεταφραστή. Βλέπω στο μυθιστόρημά του διαλόγους που είχαμε που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτό που ουσιαστικά λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι πως η κυβέρνηση πριν συμφωνήσει με τους δανειστές εξάντλησε κάθε δυνατότητα. Δεν γονατίσαμε μπροστά στους δανειστές. Η κυβέρνηση μας και η χώρα δεν πληγώθηκαν από την σκληρή διαπραγμάτευση καθώς οι δανειστές κατάλαβαν πως δεν είμαστε έρμαιο των διαθέσεών τους.»