ΝΔ: Αμφισβητούν τη θρησκεία – Τζανακόπουλος: Ευχαριστούμε, συνεχίστε έτσι

ΝΔ: Αμφισβητούν τη θρησκεία – Τζανακόπουλος: Ευχαριστούμε, συνεχίστε έτσι

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικού εκπροσώπου και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Βούτση

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ, και κυρίως η αναφορά του ότι «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί».

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας:

«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Την ανακοίνωση της ΝΔ σχολίασε σκωπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που σε δήλωσή του τόνισε:

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι».