Εν. Κεντρώων: Η κλήρωση για τη σημαία γελοιοποιεί τη διαδικασία

Εν. Κεντρώων: Η κλήρωση για τη σημαία γελοιοποιεί τη διαδικασία

«Δεν μπορεί η χώρα να αναλώνεται με τέτοια ζητήματα, ενώ έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα», τονίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη

Να παρέμβει προσωπικά και «να δώσει οριστικό τέλος στο σίριαλ με το ποια παιδιά θα σηκώνουν την σημαία στις παρελάσεις» καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη μέθοδο της κλήρωσης.

«Η κλήρωση είναι καλή μέθοδος να επιλέγεις ενόρκους για να επιλέγεις διαχειριστικά συμβούλια σε δημόσιες επιχειρήσεις, ακόμη για να κάνεις έλεγχο στην οικονομική διαχείριση Μητροπόλεων,εκεί δηλαδή όπου θέλεις αντικειμενική σύνθεση του συμβουλίου για τον καλύτερο έλεγχο. Η σημαία είναι έμπνευση, άμιλλα, προσπάθεια για κάθε νέο. Εδώ η κλήρωση στρεβλώνει και γελοιοποιεί την διαδικασία», υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει αμέσως πίσω το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

«Δεν μπορεί η χώρα να αναλώνεται με τέτοια ζητήματα, ενώ έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα. Επίσης, δεν υπάρχει στον κόσμο πουθενά αντίστοιχο φαινόμενο, την σημαία να την σηκώνουν δια κληρώσεως», σημειώνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, και καταλήγει: «Όσον αφορά για τα λεγόμενα από την ΝΔ ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει υπηρετήσει την θητεία του, αν ερευνήσουμε το ζήτημα, η μισή Βουλή μπορεί να μην έχει υπηρετήσει».