Κοντονής: Η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται από την επιστημονική κοινότητα

Κοντονής: Η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται από την επιστημονική κοινότητα

Αιχμές από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων παραγραφής στους αναδρομικούς φοροελέγχους

Στο γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων παραγραφής στους αναδρομικούς φοροελέγχους βρίσκεται στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας σε ό,τι αφορά το νομικό της σκέλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταυρός Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε πως η επίμαχη απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ελέγχεται, τονίζοντας: «Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται (από την επιστημονική κοινότητα ως προς το νομικό της σκέλος) οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ επανέλαβε, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας, στις αγορές πως: «Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή η περιπέτεια τελειώνει και θα ανακουφιστεί το σύνολο του ελληνικού λαού με πτώση της ανεργίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση των δομών που δημιουργούμε στις φυλακές σε συνθήκες κρίσης».