Γήπεδο στις φυλακές Μαλανδρίνου εγκαινίασε ο Σταύρος Κοντονής

Γήπεδο στις φυλακές Μαλανδρίνου εγκαινίασε ο Σταύρος Κοντονής

Πρώτη επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στα 16 χρόνια λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα τις Φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στα 16 χρόνια λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των φυλακών,  συνομίλησε με τους κρατουμένους και αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις:

«Θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας να έχει άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στα σωφρονιστικά καταστήματα. Για το λόγο αυτό έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σήμερα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, διότι εγκαινιάσαμε στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου δύο δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν από αύριο. Η μία είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου και η δεύτερη αφορά ένα νέο χώρο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, που μάλιστα έχει μορφή παιδότοπου.

Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό σχολείο και θα έχουμε μια δομή εκπαίδευσης για το έτος 2017-18. Αυτές οι δράσεις δίνουν στους κρατούμενους τη δυνατότητα να μην επανέλθουν σ’ έναν κόσμο εγκληματικότητας και παραβατικότητας» δήλωσε εκτός των άλλων.

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ευχαρίστησε τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, το επιστημονικό προσωπικό και τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών που, όπως είπε, λειτουργούν σε δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση και ηρωισμό.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εξωτερικοί φρουροί να ενταχθούν μέχρι το τέλος του έτους στο νοσηλευτικό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων.