Φ. Γεννηματά: Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια συνεχίζονται

Φ. Γεννηματά: Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια συνεχίζονται

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «περηφανεύεται, αλλά η αλήθεια είναι πικρή»

«Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την πορεία της χώρας συνεχίζονται», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η έκθεση του ΔΝΤ εντείνει την ανησυχία μας για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Το νέο "αφήγημα" της κυβέρνησης, που επιχειρείται να ενισχυθεί με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές δείχνει εκτός πραγματικότητας, προσέθεσε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «περηφανεύεται, αλλά η αλήθεια είναι πικρή», αναφέροντας στη συνέχεια: «Χάσαμε σχεδόν τρία χρόνια για να γυρίσουμε πίσω και από το 2014. Στο μεταξύ χάθηκαν από την οικονομία μας 100 δισ. και φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες με μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουμε πάρει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, ενώ επιβαρυνθήκαμε με τη δέσμευση για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων ότι «όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των σχεδίων» της κυβέρνησης στοχοποιούνται και ότι « οι εξεταστικές γίνονται όπου εκτιμούν ότι τους συμφέρει και χρησιμοποιούνται ως μέσο σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, ενώ καλύπτονται απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει. Εμείς διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, σήμερα στην κοινωνία, αύριο θα αλλάξουν και στη Βουλή. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συπαράταξης, τονίζοντας ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της παράταξης».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα έως το τέλος του έτους.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ξαναγίνει η Κεντροαριστερά πρωταγωνιστής στο πολιτικό μας σύστημα. Πρωταγωνιστής για την νέα πορεία της Ελλάδας και της επιστροφής της στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ελπίζοντας ότι σε αυτή τη μάχη θα είναι όλοι παρόντες, ότι η ιστορία δεν θα γράψει το "πλην Λακεδαιμονίων". Εμείς προχωρούμε», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Γεννηματά.