Βούτσης: Δεν πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει τον πρωθυπουργό

Βούτσης: Δεν πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει τον πρωθυπουργό

«Είναι ένα πολύ αρνητικό το αποτύπωμα του πρώην ΥΠΟΙΚ»

«Λελογισμένη κριτική» και όχι «υπερβολές» συνέστησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που έδωσε στο Κανάλι της Βουλής. Ο Ν. Βούτσης σχολίασε και το βιβλίο Βαρουφάκη λέγοντας ότι ο πρ. υπουργός αφήνει «πολύ αρνητικό αποτύπωμα» και στην πολιτική ζωή και για τον εαυτό του, ενώ τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι έχει ηχογραφήσει ο Γ. Βαρουφάκης τον πρωθυπουργό: «δεν πιστεύω πως το έχει κάνει ο Γ. Βαρουφάκης. Σας το λέω ευθύτατα. Εν αντιθέσει, ενδεχομένως με παρουσίες του στο Eurogroup», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «γραφικές» τις απόψεις για ποινική εξέταση ή σύσταση Εξεταστικής για όσα αναφέρονται στο βιβλίο Βαρουφάκη.

Ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι με την έξοδο στις αγορές αλλάζει το κλίμα στην οικονομία και «λιθαράκι – λιθαράκι δημιουργείται άλλη ψυχολογία στον κόσμο».

Ο Ν. Βούτσης τάχθηκε κατά των παραπομπών για την υπόθεση Βαρουφάκη τονίζοντας πως: «οτιδήποτε άλλο παραπομπές σε ποινικές και κολάσιμες ενέργειες κ.τ.λ. πιστεύω, ότι θα συσκότιζαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Άλλωστε είδα και μία δήλωση προ δύο εβδομάδων του Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο προσωπικά γνώρισα, όταν έγινε η ορκωμοσία της τότε κυβέρνησης, ότι θα ήθελε ο ίδιος να πάει σε Ειδικό Δικαστήριο κτλ. Ίσως ο άνθρωπός δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μία οκταετή περιπέτεια που έχει περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού, αυτού του τύπου οι απόψεις».

Για όσα αναφέρονται από τον πρ. υπουργό ο Ν. Βούτσης επισημαίνει ότι «είναι ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα, που είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι, δεν το γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει προς ώρας, αφήνει ο Γ. Βαρουφάκης στην πολιτική ζωή του τόπου και για τον εαυτό του και ως αρνητικό υπόδειγμα για το πώς κάποιος μπορεί να έχει μια υπεύθυνη θέση υπουργού σε πολύ δύσκολες και υπεύθυνες στιγμές».

«Όλα αυτό το οποίο παρακολουθούμε, το οποίο προφανώς είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό, ενδεχομένως γεμάτο μυστικά και ανακρίβειες και οτιδήποτε άλλο, δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση, η οποία σας υπενθυμίζω είχε γίνει και το 2015 και το 2016 μέσα στην ίδια τη Βουλή, το 2015 με την παρουσία και του ιδίου, όταν ετίθεντο σοβαρά στρατηγικά ζητήματα  ή θέματα τακτικής εκείνης της περιόδου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «ευτυχώς για την χώρα μας, ο παρών πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας, ήταν και είναι όχι απλά διαθέσιμος, αλλά θα έλεγα απόλυτα συνεπής, στον κοινοβουλευτικό του ρόλο με τις συνεχείς παρουσίες του και με τις απαντήσεις και με το πλήθος και των προ ημερησίας συζητήσεων στις οποίες συμμετέχει».