Αλέξης Τσίπρας: Πολλοί μας λένε ψεύτες, αλλά κανείς δεν μας είπε κλέφτες

Αλέξης Τσίπρας: Πολλοί μας λένε ψεύτες, αλλά κανείς δεν μας είπε κλέφτες

«Το μεγαλύτερο σφάλμα μου, η επιλογή κάποιων ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά»

Τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί δηλώνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, μετά από 8 χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Σημειώνει, ωστόσο, ότι με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα, αυτό είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει.

Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο δεν είχα την εμπειρία ή την αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες παραδέχεται ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: 'Εχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη(…) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα στον υπότιτλο χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό από την αρχή.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας»

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» υποστηρίζει εμφατικά σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία τονίζει με μια διάθεση αυτοκριτικής ότι έκανε λάθη και μάλιστα μεγάλα λάθη - απαντώντας ουσιαστικά στον Γ. Βαρουφάκη και όλα όσα έγιναν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας το 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού σημειώνει πως η οικονομία ακολουθεί πλέον ανοδική τάση σημειώνει ότι: «Αργά, αργά, αυτό που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται. «Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά», λέει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα τονίζει: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη» προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρεται στον Γ. Βαρουφάκη αλλά ο πρωθυπουργός επέμεινε πως το σχέδιό του πρώην ΥΠΟΙΚ ήταν «τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να μιλάμε».

Τσίπρας: Ο Βαρουφάκης αγάπησε το Σόιμπλε

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο Β. Σόιμπλε «...ήταν το alter ego του Βαρουφάκη. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «αν πάτε στο δρόμο και ρωτήσετε τον κόσμο για την κυβέρνηση πολλοί θα μας πουν ψεύτες. Κανείς όμως δεν θα πει ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».