Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις με την έξοδο της χώρας μας στην αγορά δείχνουν επενδυτικοί οίκοι και οικονομικοί αναλυτές τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια στιγμή θετικά αποτιμήθηκε από ευρωπαίους αξιωματούχους και η κατ΄ αρχήν συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί -που θα βρεθεί μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο- αμέσως μετά την συμφωνία είναι χαρακτηριστική: «Η απόφαση που έλαβε το ΔΝΤ είναι ένα πολύ καλό νέο. Πρόκειται για έναν νέο θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές», ανέφερε ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε εκ νέου για το θέμα στο λογαριασμό του στο Twitter: «Πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και σήμα προς τις αγορές εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα το 2018. Η εμπιστοσύνη είναι εδώ».

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ταυτόχρονα και εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ να εγκρίνει επί της αρχής το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα.