Δια χειρός Φλαμπουράρη οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα

Δια χειρός Φλαμπουράρη οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα

Ο ρόλος του υπουργού Επικρατείας πίσω από σημαντικά ζητήματα

Είναι γνωστό ότι σε κάθε οργανισμό, είτε πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση, είτε για κυβέρνηση, η ουσιαστική δουλειά γίνεται συνήθως από ανθρώπους με χαμηλό προφίλ, που δουλεύουν αθόρυβα, και είναι οι εξ απορρήτων και απολύτου εμπιστοσύνης του επικεφαλής. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Και, μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης να έχει επισήμως την ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών -όπου κι εκεί μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, χωρίς να σημαίνει ότι λύθηκαν αυτόματα όλα-, ο κύριος Αλέκος, όμως, όπως τον αποκαλούν, είναι ο άνθρωπος, που βρίσκεται πίσω από το ξεκόλλημα μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων, που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας έχει πάρει στις πλάτες του την ευθύνη ολοκλήρωσης μεγάλων projects, αποκαθιστώντας τις όποιες... βλάβες στην επικοινωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες τόσο για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων -δημιουργώντας 14 εργοτάξια ανά την Ελλάδα, όπου θα απασχοληθούν χιλιάδες εργαζόμενοι-, όσο και για να τρέξει το θέμα του Ελληνικού, όπου οι επενδύσεις και τα έργα θα δώσουν οικονομικό οξυγόνο στην Αττική και στους πέντε εκατομμύρια κατοίκους της.

Το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη είναι στελεχωμένο με έμπειρα στελέχη, τα οποία δουλεύουν πάνω σε κάθε υπόθεση. Η ομάδα αυτή τρέχει αυτή την περίοδο το θέμα της ανάπλασης δύο περιοχών της Αθήνας: Των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας και του ιστορικού κέντρου.

Η ίδια ομάδα ήταν αυτή, που -υπό τις οδηγίες του κ. Φλαμπουράρη- έληξε με επιτυχία το μείζον για την αγορά θέμα του Μαρινόπουλου, κλείνοντας το deal με το Σκλαβενίτη, διασφαλίζοντας τις δουλειές 13.000 εργαζομένων.

Διόλου τυχαία, λοιπόν, δεν είναι η επιλογή του υπουργού Επικρατείας να απέχει από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ευρύτερες εμφανίσεις στα media την τελευταία περίοδο, επιλέγοντας να τρέξει τα σημαντικά για τη χώρα θέματα.

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Δεδομένου ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη χώρα είναι οι επενδύσεις, η ομάδα του κ. Φλαμπουράρη έχει πολλή δουλειά ακόμα να κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, και όχι μόνο.