ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή για τις αποκαλύψεις – Μαξίμου: Αφήστε τις ανοησίες

ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή για τις αποκαλύψεις – Μαξίμου: Αφήστε τις ανοησίες

«Πόλεμος» ανακοινώσεων σχετικά με τα περί σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το 2015

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Μαξίμου, αναφορικά με τις αποκαλύψεις περί σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» του Μεγάρου Μαξίμου.

«Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα. Αποδεικνύεται ότι υπήρχε σχέδιο πριν από τις εκλογές του 2015, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, το οποίο οδηγούσε τη χώρα σε αλλαγή νομίσματος και έξοδο από την Ευρωζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας: «Όλοι μαζί, ενσυνειδήτως, οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή. Και συνεχίζουν και κρατούν, ακόμα και σήμερα, στη θέση του συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών τον κ. Γκλεν Κιμ, ο οποίος είχε τότε σημαντικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο».

Συνεχίζοντας, η ΝΔ διερωτάται γιατί σιωπούν, πέρα από τον πρωθυπουργό, και οι Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Παππάς που «ήταν γνώστες του σχεδίου» και καταλήγει:

«Όλοι οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια για να καταλάβουν γιατί υφίστανται την δραματική επιδείνωση της ζωής τους αυτά τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούν να γίνει δεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα».

Κυβερνητικές πηγές: Σταματήστε τις ανοησίες

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν λακωνικά: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να σταματήσετε τις ανοησίες».

ΝΔ: Εγκαταλείψτε την αλαζονεία

«Τα εγκλήματα σε βάρος της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας με τα σχέδια για διπλό νόμισμα κι έξοδο από την Ευρωζώνη, προφανώς δεν είναι ανοησίες», ανταπαντά η ΝΔ στις κυβερνητικές πηγές κα προσθέτει: «Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Που ο ελληνικός λαός απαιτεί να διερευνηθεί κι η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται γι' αυτό. Γι' αυτό το Μέγαρο Μαξίμου ας εγκαταλείψει τουλάχιστον την αλαζονεία».