Μητσοτάκης: Δεχτήκαμε μέτρα που πριν από ένα χρόνο δε ζητούσε κανείς

Μητσοτάκης: Δεχτήκαμε μέτρα που πριν από ένα χρόνο δε ζητούσε κανείς

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κόστισε στη χώρα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Το κλείσιμο της αξιολόγησης ήρθε με καθυστέρηση, η οποία κόστισε στη χώρα, καθώς «φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δε μας ζητούσε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όσον αφορά στο χρέος, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα απολύτως, ενώ επιπλέον δεν επετεύχθη η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας, και τάχθηκε υπέρ ενός τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν τη χώρα να αποκτήσει αξιοπιστία, που με τη σειρά της θα βελτιώσει τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται τα επόμενα χρόνια από τη χώρα μας.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση γύρω από την «αριστερή» τρομοκρατία, επανέλαβε ότι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά έχουν αναφορές στην άκρα αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων», ενώ ξεκαθάρισε ότι δε μιλά για την πολιτική βία που προέρχεται από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών που τα λυμαίνονται και προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου, διαμηνύοντας ότι στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις. «Ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης», υπογράμμισε.